2008. augusztus 9., szombat

A belgák régészt keresnek

Legalábbis állást ajánlanak az el-kab-i ásatásokon. Régészek és egyiptológusok jelentkezését várják, ásatási tapasztalattal és alapszintű arab-tudással (PhD fokozat előny, de nem előfeltétel!)

The Royal Museums of Art and History (RMAH), Brussels, Belgium have a probable job opening for a SCIENTIFIC COLLABORATOR/FIELD SUPERVISOR ELKAB EXCAVATIONS

The RMAH are currently seeking suitable candidates for a probable position of scientific collaborator/field supervisor of excavations at the ancient Egyptian site of Elkab (Upper Egypt). The position will probably be for two years with a possible prolongation of another two years. Starting date of the employment will be January 1, 2009. The first field campaign of five to seven weeks at Elkab is tentatively scheduled for November-December 2009. Excavation work will focus on the ancient settlement area within the city walls. The expectation is that this area will reveal habitation traces of the Old Kingdom and possibly earlier periods.

Preference will be given to candidates holding a PhD in archaeology, Egyptology or related sciences, but Masters are also encouraged to come forward. Substantial practical experience in archaeological fieldwork in Egypt is a prerequisite, as is a basic knowledge of Arabic. Together with the director of excavations, the field supervisor will be responsible for all scientific and practical aspects of the archaeological work to be conducted. This also involves negotiations with the Egyptian authorities, writing out and editing of reports and publications, bookkeeping, various logistical concerns, and so on. As this is a full-time employment in a Belgian federal scientific institution, candidates should be willing to reside permanently in or near Brussels. Knowledge of either Dutch or French is an advantage, but not a requirement.

For inquiries and/or applications, please contact:
Dr. Dirk Huyge
Royal Museums of Art and History
Jubelpark/Parc du Cinquantenaire 10B-1000 Brussels Belgium
d.huyge@kmkg.be

8 megjegyzés:

Tamás Ábel írta...

Off. Barbara, Zsolt, mit szóltok a grúz helyzethez? No comment? No post?

Simon Zsolt írta...

Igazság szerint én már szombat óta tervezem, hogy írok valamit, de egyrészt ezt Barbarával is egyeztetni kell, másrészt az időm nagy részét elvitte, hogy a BBC meg a CNN olvasgatása mellett Skype-on folyamatosan tartom a kapcsolatot a helyi barátainkkal és vitatjuk meg a helyzetet.

Egedi Barbara írta...

Kedves Ábel! Természetesen VAN véleményünk a grúz helyzetről, meglehetősen markáns. Én viszont pont ezért nem szeretném, ha ezt az Agyagpap szájába adnánk.

Már az útibeszámoló-sorozatunk is épp elég nagy kitérő volt e blog eredeti céljához és arculatához képest, politikát semmiképpen sem szeretnék idekeverni, még akkor sem, ha részben érintett vagyok - illetve annál inkább nem, ha érintett vagyok.

Zsolt szívesen írna erről, de rám való tekintettel ezen a blogon nem teszi. Természetesen mindenhol máshol szívesen nyilvánítunk véleményt.

Névtelen írta...

Nézzétek meg pl. ezt a cikket és kommenteket:

http://lemil.blog.hu/2008/08/10/a_kaukazusi_kretakor

Tamás Ábel írta...

Kedves Barbara és Zsolt, akkor jól sejtettem, hogy nem itt akarjátok megosztani a véleményeteket. Értem én, persze, ugyanakkor azért a blog is olyasmi, amit az élet ír, nem? Szóval a csodálatos békebeli útibeszámolók után nagyon idekívánkozna valami reakció arra, ami most van. Elég drámai lehet, a világpolitikai összefüggések nélkül is, hogy nemrég jöttetek el onnan, ahol most ez folyik... Na mindegy - de akkor HOL olvashatok majd valamit tőletek erről? Vagy csak személyesen?

Tamás Ábel írta...

Lemilt meg fogom nézni, köszönöm!

Simon Zsolt írta...

Írok Neked emailt, Ábel!

Egedi Barbara írta...

Kedves Sírásó! Elolvastam a cikket, köszönöm. Érdekes volt és meglepően jól informált.

Drága Ábel!
A blogot nem egészen az élet írja, hiszen előfordul, hogy "kiszerkesztik" az embert, ahogy velem is megesett már az Ókorblogon. ;)
Most én szerkesztem ki a témát a saját blogomon.