2008. május 20., kedd

SEC konferencia Szegeden

Kicsit megdöbbenve értesültem ma arról, hogy a SEC Collegium Hungaricum tagszervezete május 20–21-én (azaz holnap és holnapután, pontosabban ma és holnap) rendezi III. országos konferenciáját Szegeden. Ebben persze nem az a megdöbbentő, hogy megrendezik, az nagyon is örvendetes, hanem, hogy miért nem tudunk mi erről???
Pedig milyen praktikus ötlet volt az Ókortudományi Konferencia elé szervezni, hiszen így lehet számítani a korábban érkezők részvételére. Ha mennék idén a MÓK-ra, szívesen megtoldanám egy, esetleg két nappal szegedi tartózkodásomat, hogy meghallgassam az új nemzedéket.
A konferencia honlapjáról persze sajnos csak a következő derül ki: "A részletes programról nemsokára tájékoztatjuk látogatóinkat." - ami ugye nem sok. Főleg annak fényében, hogy holnap kezdődik a rendezvény. De beértem volna egy figyelemfelkeltő körlevéllel is, ehhez igénybe lehetett volna venni az ÓT adatbázisát. Tudomásom szerint azonban még a MÓK résztvevőket sem tájékoztatták eme szerencsés egybeesésről, hogy egymás után akár két konferenciát is meglátogathatnak.
Elnézést kérek a szervezőktől e kirohanásomért, de mindig kihoz a sodromból, ha az internet és a blogok világában a tájékoztatás hiánya miatt maradok le valamiről... talán majd jövőre.
Mindenestre a távolból kívánok sok sikert a SEC konferencia résztvevőinek, különösképpen a két egyiptológus koleginának! :)

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hát azért nem tudunk róla, mert Magyarországon nem szokás e-mailt küldeni az érintett intézményeknek. Miért nem lepődöm meg...

Egedi Barbara írta...

De egyébként egy csomószor szokás. Pont azért lepődtem meg ennyire.

Meg hát itt van ez a sok blog, elég lenne egyikünket tájékoztatni, rögtön futótűzként terjedne a hír. Pont ez a jó az internetben!