2009. február 17., kedd

Könyvhírek - Egyiptológia

Nemrég jelent meg R. B. Parkinson Reading Ancient Egyptian Poetry: Among Other Histories c. könyve a Wiley kiadó gondozásában. A tartalomjegyzék itt megtekinthető.

A chicagoi Oriental Institute nemrég nyílt kiállításához kapcsolódóan Emily Teeter és Janet H. Johnson szerkesztésében jelent meg a The Life of Meresamun: A Temple Singer in Ancient Egypt c. kötet. A kiállításról már korábban mi is írtunk egy ajánlót.

Egy friss kritika olvasható a BMCR oldalán John Ray The Rosetta Stone and the Rebirth of Ancient Egypt c. új könyvéről. Bár a texasi kolléga írása inkább egy kellemetes ismertetés, mint kritika…

Roxana Flammini kritikája a Review of Biblical Literature oldalon Elizabeth Frood Biographical Texts from Ramessid Egypt című könyvéről, amely a kiváló Writings from the Ancient World sorozatban jelent meg még 2007-ben.

És még egy tétel az egyiptomi őskor kedvelőinek: Pierre M. Vermeersch (ed.): A Holocene Prehistoric Sequence in the Egyptian Red Sea Area: The Tree Shelter. Egyptian Prehistory Monographs 7. Leuven University Press, 2008

Nincsenek megjegyzések: