2008. június 9., hétfő

Grúzia

Mint hűséges Olvasóink észrevehették, Barbara mostanában nagyon elfoglalt volt, Zsolt is, olyannyira, hogy ő bejegyzést sem tett közzé (még az ICAANE-s beszámolót sem fejezte be, de be fogja). Most eláruljuk, mi volt ennek az oka: mindkettőnket meghívtak a Tbiliszi Állami Egyetem Assziriológiai Tanszékére vendégtanárnak, hogy tartsunk tömbösített szemináriumokat június második felében. Barbara egyiptomi vallásos szövegolvasást fog tartani (angolul), Zsolt bevezetést a luvi nyelvbe (angolul) és Hattusa régészetét (németül). Aki tud grúzul, itt meg is tekintheti a hirdetményt :-) (a legalsó június 4.-i hír). Minthogy 10-én indulunk, ezért az elmúlt héten kellett felkészülnünk az órákra és előkészíteni az anyagokat (és még az EB is beindult közben, hajrá Törökország!), ebből adódott az elfoglaltságunk. Ehhez kapcsolódóan két hír, egy rossz és egy jó:

Rossz hír: június 10. és 14. között biztosan nem fogjuk tudni frissíteni a blogot, utána feltett szándékunk, hogy nagyjából a szokásos gyakorisággal teszünk fel bejegyzéseket; de mindez erősen függ a grúziai internet-szolgáltatók kényétől és kedvétől. Július 13-án térünk haza, attól kezdve megy minden, mint régen.

Jó hír: ha működőképes az internet-kapcsolat, blogunk ideiglenesen útinaplóvá is avanzsál, grúziai élménybeszámolókkal és képekkel.

PS. Az EB-t egyébként Németország nyeri, miután Ballack bombájával és Klose fejesével 2-1-re felülmúlja az olaszokat, mert Del Piero csak egyszer tud áttörni a Nationalelf Mertesacker – Metzelder védelmi vonalán.

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves Barbara és Zsolt! Gratulálok Nektek és sok sikert, figyelmes, lelkes hallgatókat kívánok :-) ! Nekünk meg izgalmas beszámolókat, a korábbiakhoz hasonlóan ;-)

Névtelen írta...

Gratulálok és jó utat!

Névtelen írta...

Én is gratulálok mindkettőtöknek! Noha nem tudok grúzul, érdeklődve tanulmányoztam a belinkelt oldalt; kár, hogy az angol változatban a hírek még 2007-nél tartanak. Szerencsére a személynevek felismerhetők - bár, ha jól látom, Zsolt nevét sajnos elírták (a "Simon" végén egy további "i" olvasható). Az óráknak még az időpontja is meg van adva, kellemes délutáni idősávban. Szerencsések ezek a grúz hallgatók...

Névtelen írta...

Hát, én még a neveket sem ismerem föl. A grúz írás minden esetre nagyon szép, nektek meg nagy gratula!

Egedi Barbara írta...

Nagyon köszönjük!
Hát izgalmas lesz...