2010. március 30., kedd

Vallástudományi konferencia-felhívás

A Magyar Vallástudományi Társaság éves konferenciájának a felhívása

Szent és Profán
2010. május 14-15., Debrecen

A Magyar Vallástudományi Társaság, az MTA Debreceni Akadémiai Bizottságának Vallástudományi és Teológiai Munkabizottsága és a MTA Debreceni Egyetem Néprajzi Kutatócsoportja 2010. május 14-én és 15-én vallástudományi konferenciát rendez a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Karán a „Szent és Profán” témakörében.

A konferencia 20-20 perces előadásai a témát a legkülönbözőbb tudományágak — például a vallási néprajz, a vallás- és egyháztörténet, vallásszociológia, valláspszichológia, a filozófia, a teológia vagy az irodalomtudomány — nézőpontjából közelítik meg.

Várjuk mindazon kollégák jelentkezését, akik a két téma egyikében elért új, máshol még nem közölt kutatási eredményeiket szívesen tárnák e fórum elé. A jelentkezőktől címet és rövid, kb. 200 szóból álló szinopszist kérünk a magyarvallastudomanyitarsasag kukac gmail pont com e-mail címre.

A jelentkezés határideje: 2010. április 15.

A szinopszisok elfogadásáról a szervezőbizottság április 30-ig értesítést küld. A konferencia előadásai – szükség esetén válogatva – megjelennek a Vallástudományi Tanulmányok könyvsorozatban és a Vallástudományi Szemlében.

Nincsenek megjegyzések: