2011. május 30., hétfő

10. MÓK (Piliscsaba, 2012) - Felhívás

X. Magyar Ókortudományi Konferencia, Piliscsaba, 2012

Szöveg és hagyomány

Szeretettel várunk minden előadót és érdeklődőt a magyar ókortudomány következő, 2012-ben esedékes országos konferenciájára. A konferencia helyszíne a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Kara, szervezője a katolikus egyetem Klasszika-Filológia és Medievisztika Intézete, időpontja 2012. május 23-26. (szerda-szombat).

A konferencia választott témája – szöveg és hagyomány – alkalmasnak tűnik arra, hogy az ókorral foglalkozó magyar kutatók a lehető legnagyobb számban adhassanak számot legújabb kutatásaikról és eredményeikről. Szívesen felveszünk a tervezet programba minden olyan előadást, melynek terjedelme nem haladja meg a 20 percet és a tág értelemben vett ókortudomány valamelyik területéhez kapcsolódik. Különösen azokat a kutatókat buzdítjuk jelentkezésre, akiknek érdeklődése a klasszikus ókori nyelvek szöveges hagyományára és a hagyomány késő ókori, középkori és újkori továbbélésére irányul.

A jelentkezéseket – az előadás címével – 2011. december 15-ig várjuk az alábbi drótposta címen: mok2012 kukac btk pont ppke pont hu. A jelentkezés a konferencia honlapján válik véglegessé néhány soros összefoglaló feltöltésével. Az egyes ülésszakok és előadások beosztását 2012 tavaszán alakítjuk ki.

A konferencián való részvételért terveink szerint fizetni nem kell. Szállást a vidéki előadók számára saját költségre korlátozottan tudunk biztosítani Klotildligeten.

Piliscsaba, 2011. május 12.

Nincsenek megjegyzések: