2013. október 7., hétfő

Portálajánló: Ókori gazdaságtörténet

A PTE BTK Ókori Gazdaságtörténeti Kutatócsoportja  szerkesztésében már hozzáférhető az "Ókori gazdaságtörténet" elnevezésű portáljuk, amelyre folyamatosan töltik fel az anyagokat. Önjellemzésük szerint

"Weboldalunk fő témája a a legtágabb értelemben vett ókori gazdaságtörténet. Felfogásunk szerint ebbe a körbe tartozik a környezeti régészet, a történeti ökológia, a történeti földrajz, a történeti demográfia és a humán geográfia, vagyis csupa olyan szakterület, amelyek nálunk eddig nem igazán kerültek az ókorkutatás látóterébe. Célunk, hogy a felsorolt témák iránt érdeklődő szűkebb szakma és a szélesebb közönség (egyetemi hallgatók, középiskolai tanárok, a modern gazdaságtörténet kutatói) értesüljenek az ókori gazdaságtörténeti kutatások legfrissebb eredményeiről. Honlapunkon olyan cikkeket, bibliográfiákat, linkeket, forrásszövegeket, tananyagokat igyekszünk közzétenni, melyeket e témák magyarországi kutatói munkájuk során is hasznosítani tudnak."

A honlap az ókor egészét célozza meg, így az egyes szekciók mezopotámiai, egyiptomi, római, görög és bizánci részekre vannak felosztva. A honlap itt tekinthető meg.

Nincsenek megjegyzések: