2011. április 17., vasárnap

Új elektronikus egyiptológiai újság indult: Egyptological

2011 áprilisától újabb ingyenes és teljességgel on-line forrással bővült az interneten elérhető egyiptológiai platformok köre. Az Egyptological voltaképpen jóval több, mint egy angol nyelvű elektronikus kiadvány; az Andrea Byrnes és Kate Phizackerley szerkesztette honlap az ókori (és bizonyos tekintetben modern) Egyiptomról szóló információk széles spektrumát fogja egybe. A tartalom alapvetően hármas tagolásban jut el az olvasóhoz:
- a Journal mindenekelőtt a tudományos publikációk, könyv- és cikkismertetések, kritikák és konferencia beszámolók helye, s elsősorban szakmai közönséget céloz és
- a kéthavonta frissülő Magazine szekció az óegyiptomi kultúra közvetítésének populáris felülete, ahol a gazdagon illusztrált, népszerűsítő hangvételű írások mellett új könyvekről, DVD-kről és kiállításokról is olvashatunk
- az ad hoc frissülő Colloquy rovat pedig a rövid közlemények, frissítések, érdekes hírek és újdonságok megosztásának helye.
Az oldal szerkesztői a hivatásos szakszerzőkön túl szívesen fogadják egyiptológus hallgatók és doktoranduszok írásait is.

Nincsenek megjegyzések: