2010. december 9., csütörtök

8. ICAANE - 1. körlevél

A 8. ICAANE-ra 2012. április 30. és május 4. között kerül sor, valamiféle rejtélyes okok folytán Varsóban (!). Hét témakör lesz, a szokásos iszlám régészet, az ásatási beszámolók, továbbá a konzerválás - site management blablán kívül a következőek:

1) Townships and villages
2) High and low - minor arts for the elites and the populace
3) Archaeology of fire
4) Bioarchaeology in the Ancient Near East

Mint eddig is, az ICAANE szervezői a vaskalapos irányzathoz tartoznak, és nem ásatásokból származó leletekkel vagy táblákkal foglalkozó előadásokat nem fogadnak el. Az absztraktokat egyébként 2011. január 3 és október 15. között lehet benyújtani.

Ez eddig a megszokott dolog (a helyszínt leszámítva), az már kevésbé, hogy a részvételi díj 200 euro (!), amely 2012. január elsejei befizetés után 250 euro. Ez egyszerűen elképesztő, hiszen még a RAI legdrágább díja sem több 150 euronál. Az meg egyszerűen röhejes, hogy Varsóban kérnek ennyit, azért ez nem Róma vagy London (a két legutóbbi helyszín), több köze van Minszkhez, mint az ókori Kelethez. Figyelembe véve azt is, hogy ahogy eddig, valószínűsíthetően most is 5-6 szekció lesz párhuzamosan, mindez Varsóban és 200 / 250 euroért: tipikusan az a konferencia, ahova teljesen értelmetlen elmenni ilyen feltételek mellett.

Nincsenek megjegyzések: