2009. június 2., kedd

Nemzetközi konferencia a Szépművészeti Múzeumban

A Szépművészeti Múzeum Egyiptomi Gyűjteménye konferenciát szervez 2010 május 13. és 15. között Art and Society: Ancient and Modern Contexts of Egyptian Art címmel - ahogy azt nemrégiben hírül kaptuk Kóthay Katalintól, az esemény főszervezőjétől. A Múzeum honlapján megtalálható a konferencia hivatalos oldala is, itt olvasható a részletes leírás, többek között a preferált témakörök, illetve a jelentkezési lapot is innen lehet letölteni. A regisztráció és az absztrakt-leadás határideje szeptember 25.
Szeretném személyesen is kifejezni az örömömet, hogy ismét egy nemzetközi egyiptológiai konferencia valósul meg kis országunkban! Az őszi rendezvényt is izgatottan várjuk, de ezek szerint jövő tavasszal is nyílik rá alkalom, hogy különösebb erőfeszítések vagy anyagi befektetések nélkül találkozzunk külföldi kollégákkal és kiváló előadásokat hallgassunk a világ minden tájáról: csak be kell sétálni a Múzeumba. (Itt jegyezném meg, hogy regisztrációs díjat nem kell fizetni, így remélhetőleg diákok is szép számban lesznek majd jelen.)
Ha az ICYE gazdaság-tematikája esetleg elbátortalanított volna néhány klasszikusabb neveltetésű fiatal egyiptológust, a művészettörténet ellen igazán senkinek sem lehet kifogása. Ahogy a honlapról is kiderül, a témakörök igen széles spektrumában várják a jelentkezőket, és egyéb (bár nyilván a művészethez valamennyire kapcsolódó) előadástémáktól sem zákóznak el.
Kiváncsian várjuk tehát a konferenciát, és minden további hírről ezzel kapcsolatban mi is hírt adunk itt a blogon. Jobb oldali menürendszerünkben a konferencia linkje természetesen bármikor elérhető.

Nincsenek megjegyzések: