2009. június 6., szombat

Folyóirat-linkek az Agyagpapon

Blogunk praktikusságát fokozandó már régi tervünk volt, hogy közzéteszünk egy szakfolyóirat-linkgyűjteményt, amely mostantól oldalvást megtalálható. Célunk az volt, hogy egy bő válogatást adjunk szakterületeink vezető folyóirataiból, ill. olyan folyóiratokból. amelyek gyakorta közölnek blogunk profiljába vágó tanulmányokat. A lista nem teljes és fokozatosan bővíteni fogjuk – ám sajnos azon mi sem tudunk segíteni, hogy egynémely igen fontos orgánumnak (pl. MDOG, N.A.B.U.) nincs világhálós felülete. A linkek a folyóiratok saját honlapjaira mutatnak, s nem azokra a portálokra, ahonnan letölthetőek (utóbbiakra csak saját honlap hiányában). Megjegyzendő, hogy a honlapok a legtöbb esetben linkkel mutatnak arra, honnan lehet őket letölteni. Azt nem kell mondanunk, hogy a honlapok színvonala elég erőteljesen hullámzik, az egyszerű, néhány soros bemutatótól a mindent felölelő adatbázisokig.

Reméljük, sikerült hasznos szolgáltatást elhelyeznünk az Agyagpapon, s mint mindig, minden építő jellegű reakciónak örülünk.

2 megjegyzés:

Simon Zsolt írta...

Értelemszerűen csak létező folyóiratokat vettünk fel, megszünteket már nem.

Buhály Attila írta...

Köszönjük a nép nevében, nagyon hasznos! Külön is felhívnám a figyelmet - ha folytathatom az ajánlót - a néhány esetben (pl. BiOr, AoF...)a honlapon megjelenő rss-ikonra, amiken keresztül fel lehet iratkozni arra, hogy az új számok esetében legalább az absztraktokat megkapja az ember.