2009. május 10., vasárnap

Current Research in Egyptology Leidenben

A Current Research in Egyptology konferenciasorozat 11. találkozójának kissé rendhagyó lesz a helyszíne, mivel fennállása óta első alkalomal a CRE elhagyja a brit partokat és a kontinensre költözik. A leideni szervezők honlapját nézegetve van egy olyan érzésem, hogy a holland kollégák mindent megtesznek, hogy a legutóbbi, kissé talán kapkodós és hanyag szervezés után megmutassák, bezzeg ők milyen remekül és precízen megszerveznek majd mindent. Mosolyoghatunk ezen, de az ilyen buzgalom természeten mindig csak az előnyére válik magának a konferenciának és a résztvevőknek is. A honlapon már most megtalálható minden fontos információ: a konferencia ismertetése, a korábbi találkozók linkjei, az aktuális call for papers, határidők, stb, pedig a konferenciát csak 2010 januárjában rendezik.

A 20 perces előadásokra vagy poszterekre max. 200 szavas, angol nyelvű absztrakttal kell jelentkezni október 1-ig, ami elég sokára van, így egyelőre még nincs ezzel különösebb tennivaló. De a végzős egyiptológus hallgatók, frissen végzett és doktorandusz kollégák és kolleginák, akik szeretnék nemzetközi konferencián is kipróbálni képességeiket, már most elkezdhetnek gondolkodni egy megfelelő témán, amiből később esetleg angol nyelvű cikket is tudnának írni.

Az idei liverpooli CRE konferencián egy magyar résztvevő volt, akinek helyszíni beszámolóját vendégposzt formájában egy hónapja tettük közzé.

Nincsenek megjegyzések: