2012. március 21., szerda

Új blog: Ásónyomon

Elindult az ELTE BTK Régészettudományi Intézetének nem hivatalos blogja, az Ásónyomon. Idézet a bemutatkozásból:

"Az ásónyomon csapata és egy saját régészblog ötlete az ELTE Régészettudományi Intézetének őskoros hallgatói, doktoranduszai és oktatói körében formálódott 2012 februárjában. Mindannyian úgy éreztük, hogy szükség van egy olyan közös kommunikációs felületre, ahol tanszékeink vagy épp más intézmények hallgatói, munkatársai, külsős kollégák, valamint a szakma iránt érdeklődő szélesebb közönség is megismerheti Intézetünk szerteágazó tevékenységét, mindennapi munkáját.

A tanárok, hallgatók és az együttműködő munkatársak által tudományos igénnyel megírt, ámde közérthető cikkek, könyvajánlók, riportok, szubjektív élménybeszámolók mellett időről időre hírt adunk majd konferenciákról, oktatónapokról, kiállításokról, valamint jelentősebb hazai és nemzetközi szakmai eseményekről.

Célunk, hogy minél szélesebb publikum előtt mutassuk be oktatóink és a régészetet már kitanult vagy tanulmányaikat még végző, leendő kollégáink módszereit és eredményeit, valamint bevezessük az Olvasót a terepen, a raktárban vagy éppen a könyvtárban folytatott régészmunka izgalmas, kihívásokkal teli világába."


A blog természetesen ezentúl megtalálható oldalsó linktárunkban.

Nincsenek megjegyzések: