2009. augusztus 10., hétfő

Folyóirat hírek

A World Archaeology magazin 36-os számát teljes egészében Egyiptomnak és az Egypt Exploration Society működésének szentelték. Rövid ismertetés és a tartalomjegyzék ezen a linken olvasható.

A Vicino Oriente c. folyóirat bizonyos számai és különszámai mostantól on-line elérhetők, csupán regisztrálni kell a honlapon. (Kipróbáltam, működik.) A folyóirat linkjét oldalsó linktárunkban is elhelyeztem.

Megjelent a Bulletin of the Egyptological Seminar 18 (2009) száma Dag Bergman, Diane Bergman, Dieter Arnold és John Gee szerkesztésében, melynek nagy része az egyiptológiában használt rövidítésekről szól. (Csak egészen halkan teszem fel a kérdést, hogy miért kell ennek egy drága nyomdai úton előállított folyóiratszámot szentelni, miért nem alakítottak ki a szerkesztők egy netes felületet az ilyen információk összegyűjtésére, illetve akár kritikai ismertetésére és megvitatásra? Előbb persze jó lenne látni, hogyan is néz ki ez a BES szám, mielőtt hangosabban szólanék. Sajnos egyelőre a tartalomjegyzék nem érhető el.)

A ZPE 169 (2009) számának tartalomjegyzéke itt tekinthető meg.

Végezetül pedig a Sahara folyóirat most megjelent 2009-es számának tartalomjegyzékét ajánlom olvasóink figyelmébe.

Nincsenek megjegyzések: